dilluns, 4 d’octubre del 2010

COPIAR NO ÉS DELICTE

Exercici previ:
http://gestioinformacio.blogspot.com/2008/11/cultura-lliure-i-programari-lliure-4_18.html

Vídeo:


A partir de l’exercici plantejat a classe hem arribat a la conclusió de que a Internet les coses estan molt a l’abast de tothom.
Unes bambes són molt més difícils robar-les, ja que són un “suport físic” que no pas una imatge d’Internet que és en “format digital”.  A més, els suports físics costen molt més diners i són més difícils de copiar que els suports digitals.
Tu no pots copiar res que no sigui teu, per aquest motiu als nens des de ben petits han d’aprendre a ser respectuosos amb les coses dels altres i aprendre que no podran copiar i enganxar sinó que les coses tenen unes condicions d’ús i uns drets.
A partir del vídeo es pot observar que les lleis no s’han adaptat a l’actualitat, tot i que copiar és un delicte. Aquest vídeo promou que “Com més comparteixes, tothom més en gaudeix”.
Així doncs, podem agafar elements i fonts de la xarxa que ens interessin mentre citem correctament d'on hem extret la imatge, el so, l'informació... en el nostre treball perquè pot haver alguna informació que ens sigui molt útil pel nostre treball i no deixarem de posar-la per no tenir-ne els drets, sinó que és tan fàcil com citar d'on has extret aquella informació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada