dimarts, 7 de desembre del 2010

AUDACITY. Treballem el so.

Aquí us deixo uns enllaços del blog de GTIC on parla del so, del tractament del so, i de l’exercici que vam dur a terme a la sessió.


-Què és l’ Audacity?
És una aplicació informàtica lliure que podem descarregar gratuïtament a la Xarxa i que es pot utilitzar per a gravar so i editar àudio.

-Què puc fer amb l’ Audacity?
Amb l’Audacity es poden fer moltes coses però principalment, gravar so en temps real, editar arxius d’àudio, convertir arxius en diferents formats de so, importar arxius d’àudio, editar múltiples pistes a la vegada, agregar efectes als sons...


A continuació ,explicaré la pràctica que vam dur a terme a la sessió d’informàtica. Primer de tot, per començar a utilitzar aquest programa ens l’hem de baixar. Aquest programa gratuït el podeu descarregar des de Softcatalà o clicant aquest enllaç:

Un cop descarregat i instal·lat al nostre ordinador ja podem començar a usar-lo. L’objectiu de la pràctica era: crear una composició mitjançant el tall d’una cançó, inserir-li algun efecte de so i inserir-li una veu d’un programa.

Per inserir el so a l’editor, l’únic que hem de fer és arrastrar l’arxiu que vulguem retocar a l’ Audacity. Un cop inserit se'ns mostraran les ones d’intensitat del so, amb les quals nosaltres treballarem. Si és estèreo sens mostraran dues ones en un mateix so i si no , només se’ns mostrarà una ona.

Amb la lupa podrem apropar el so per veure les ones més detalladament o més generalment això ens serà molt útil per fer els talls del so amb molta precisió.

Començarem escoltant la cançó que posarem de fons per triar el tros que volem deixar. Un cop escollit el fragment seleccionem els trossos que no vulguem deixar i els suprimim anant a la barra d’eines a edita i clicar sobre “elimina”.

Un cop treballat el primer so arrosseguem a la taula d’edició el segon so, el “clip de veu".

Si volem que la veu entri més tard que la música hem de generar un silenci. Per a fer això anem a la barra d’eines , generar, “silence”, on podràs definir la durada del silenci.

També podem inserir efectes en un fragment concret del so (seleccionant-lo)com per exemple un fàding d’inici o de final , un eco, repetir sorolls, treure sorolls...
Aquest seria el resultat final:


Amb el programa GOEAR hem pogut penjar el so. És molt fàcil només t'has de registrar i podràs compartir la música que vulguis al facebook, al teu blog... a on vulguis!

Nosaltres podem guardar els nostres projectes o exportar-los com a mp3, WAW o Ogg Vorbis, però no ho podrem fer directament sinó que haurem de baixar-nos un programa anomenat Lame, allà  i un cop baixat podrem fer les conversions que vulguem i se’ns quedaran guardades en la carpeta del programa Lame, per això és necessari saber on està instal·lat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada