dimecres, 22 de desembre del 2010

GOOGLE DOCS.Compartim arxius.


Aquí teniu un enllaç al blog de l'assignatura on se'ns parla del Google Docs.
http://gestioinformacio.blogspot.com/search/label/google%20docs 


-Què és Google Docs?
És una aplicació Web gratuïta però no lliure , que ens permet crear documents, els quals puguin ser editats per diferents persones.

Aquest programa és molt útil per fer treballs en grup, ja que també disposa d’una finestra de xat on et pots comunicar amb les persones, les quals comparteixes el document.

Per accedir-hi, ho has de fer des del teu compte Gmail i disposes d’un espai màxim d’1GB d'emmagatzematge gratuïtament, tot i que si vols pots augmentar aquest espai fent un pagament. 
 
Hem de vigiliar però d'usar bé el Google Docs ja que a vegades podem caure en l'error d' usar un Google Document com si fos per exemple un Wiki.


A més a més, en el Google Docs s'ha de treballar directament perquè l'espai sigui il·limitat, ja que si ho fem en un altre processador , a part de que l'espai serà limitat, després  si fem un retalla i enganxa és molt probable que tinguem problemes a l'hora de visualitzar-ho a Google Docs.


Els nostres documents de Google Docs es guarden en un servidor de Google.(ordinador que sempre està connectat a la xarxa)

-Quin tipus de documents pots crear amb Google Docs?
Des de Google Docs pots crear un document de text, una presentació, un full de càlcul, un formulari i un dibuix.

Tot i que ens podem baixar els fitxers i treballar amb ells sense Internet, si no ens els baixem i no tenim connexió a Internet no hi podrem accedir.


En aquesta sessió se’ns va plantejar que per grups, escollíssim un tema i el plantegéssim a diferents formats. El nostre grup format per l’Adrià Gimenez, la Laia Giralt, la Nonna Casas, l'Olga  i jo, varem decidir tractar el tema dels panellets.

Primer de tot varem crear un document de text i varem seguir els següents passos:
Crea.Document.


Al crear el document se’ns obre una altre finestra. Primer de tot haurem d’introduir el nom del document clicant sobre d’ on posa “document sense títol”, en el nostre cas el títol serà “panellets”.
Se’ns mostra una pantalla amb un processador de textos, el qual té les eines bàsiques per poder crear textos amb facilitat i es corresponen bastant amb les eines d’altres processadors de textos.

Un cop acabat el nostre document el podem compartir o incrustar en el nostre blog. Per fer-ho hem de seguir els següents passos:
Comparteix.Publica al web.


Allà ens sortirà un enllaç i un codi embed el qual podrem usar per publicar el document al nostre blog. Aquí tenim el resultat del nostre document:




Després varem passar a crear un nou document amb forma de presentació.Com podem veure té una barra d’eines bastant similar a l’anterior i l’únic que varia és que podem inserir vídeos a la presentació, que en comptes de fulls són diapositives, que no es poden posar efectes de transició i que has de passar les diapositives manualment.


Imatge de la taula de treball.





 


Imatge de quan visualitzem la presentació.







Per compartir la presentació i incrustar-la en el blog seguirem els mateixos passos que hem fet servir per publicar el document de text. Aquí tenim el resultat de la nostra presentació:




Per acabar la sessió varem crear un formulari. Per crear-lo varem seguir els mateixos passos que en els anteriors documents.
En el formulari per crear una pregunta hem de posar: Afegeix un element i a partir d’aquí et sortirà una llista de desplegables, que segons la pregunta que vulguem fer ens serà més eficaç un tipus de resposta o una altre. Al llarg del nostre formulari trobem diferents tipus de contestació a les preguntes.

Un cop hem escollit el tipus de pregunta hem d’omplir el formulari a partir d’aquesta plantilla que ens facilita Google Docs i ens va demanant la informació necessària.

Aquí veiem el resultat final del nostre formulari, mitjançant el seu codi embed. Que se’ns proporciona quan editem el formulari.



Aquí se’ns mostren el resultats de les preguntes plantejades en el nostre qüestionari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada