dimecres, 22 de desembre del 2010

JCLIC

-Què és JClic?
Són un conjunt d’aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar activitats educatives, com: relacions complexes, trencaclosques, mots encreuats... Aquestes activitats que normalment tenen alguna relació en el contingut estan agrupades en projectes.

JClic està desenvolupat en la plataforma Java, és un programa de codi obert i funciona amb diferents sistemes operatius.

Podem usar les activitats del JClic descarregante-les a l’ordinador o a través d’alguna web.


-Què és JClic AUTHOR?
És una eina que permet crear editar i publicar activitats d’una forma més senzilla , visual i intuïtiva.

En aquest enllaç hi podem trobar més informació:

Tot seguit, explicarem els passos que hem de seguir per usar JClic Author quan haguem de crear una activitat.

Fitxer. Nou projecte. Llavors et sortiran vàries pestanyes. Ens situem a la que té per nom projecte i omplim les dades: Títol de l’activitat. Descripció. Autors. Etc. Un cop fet això passem a la següent pestanya.


La següent pestanya és la d’ACTIVITATS a la sessió de GTIC en varem fer algunes. Ara per la creació d’aquestes activitats pel treball col·laboratiu n’utilitzarem algunes ja treballades i algunes que encara no hem treballat.
Per afegir les activitats li donarem al següent icona i se’ns desplegarà un menú amb diverses activitats per escollir.

Un cop escollida una activitat cliquem sobre d’ ella i se’ns mostraran unes subpestanyes noves amb nou contingut per omplir.

A OPCIONS posarem la descripció del joc i la pell. A la subpestanya de finestra posem el color del fons del joc i el color de fons de l’activitat. Tenim un gran ventall de possibilitats.



MEDIATECA, aquí haurem d’adjuntar tots els arxius d’ imatge, so , vídeo que ens seran necessaris per a confeccionar les nostres activitats. Agregarem els arxius mitjançant l’ icona en forma de cub que trobarem a dalt a l’esquerre. Un cop afegits els arxius guardarem les imatges i passarem a la següent pestanya.


La següent subpantalla és MISSATGES aquí hi podem escriure un missatge inicial i un final i un missatge d’error. Podem canviar el color de  la font i i inserir-hi una imatge.
Finalment en el plafó és on desenvoluparem la nostra activitat. I usarem les imatges, etc. En aquesta activitat em triat un joc de memòria. En la pestanya de PLAFÓ ens dóna la opció de triar quantes columnes i fileres fer, la grandària d’aquestes...etc
Un cop acabat de fer el joc. ÉS MOLT IMPORTANT PROVAR-LO abans de guardar-lo sinó no ens farà la funció d’activitat si el guardem abans
Per provar-lo ho hem de fer mitjançant aquest icona:

Aquesta serà l’aparença del joc i aquesta és la forma que se’ns presenta el joc quan el provem:
Podria ser que no ens donés temps d’acabar el conjunt d’activitats i haguem de guardar el projecte, per això haurem de fer el següent:
FITXERS.ANOMENA I DESA. I se’ns guardarà el projecte com a arxiu comprimit. Quan vulguem continuar amb  la creació de les activitats només haurem d’obrir des del JCLIC Author el document comprimit i se’ns mostrarà a la pantalla el projecte tal com el varem deixar l’últim cop.
JClic author tens la opció de posar vàries activitats en un materix projecte. Nosaltres si en volem afegir una només haurem d’anar a la pestanya ACTIVITATS i prémer la icona que ens diu penja una activitat nova. A la pestanya aquesta també trobarem un índex amb totes les activitats que hem construït.

Aquest programa és molt intuïtiu sempre “juga·” amb els mateixos recursos. Mida del requadre de continguts, inserció d¡imatges, colors de fons, instruccions de l’activitat... Un cop saps fer un tipus de joc per exemple una activitat d’associació simple amb una mica d’ intuïció te’n sortiràs prou bé per fer una activitat de puzle o de sopa de lletres o una activitat d’identificació. Aquí tens alguns exemples d'activitats:


PER USAR L'ACTIVITAT TENIM DUES OPCIONS:
1.Mitjançant Jclic:
Per obrir el joc haurem d’obrir el JCLIC player i  no el JCLIC author . Un cop obert per poder usar l’activitat hem de posar. FITXERS. Obra el fitxer. I ja podem gaudir del joc! EN el JCLIC A més a més trobarem uns informes anomenats d’usuari que ens serviran per seguir el seguiment del nen quan duu a terme l’activitat.

2.Incrustant l'activitat a algun blog o web:
Per fer-ho haurem de penjar el zip de les activitats en algun servidor ( en aquest cas el de blink de Blanquerna). Un cop penjat aquest servidor ens donarà un enllaç per poder usar el joc a la web. Per incrustar el joc a la web només haurem de crear un phrame i posar-hi el nostre enllaç web on toca. 

<br/><iframe width='600' height='400' frameborder='0' src='http://clic.xtec.net/db/jclicApplet.jsp?project=ESCRIU_AQUI_L'ENLLAÇ_DE_L'ACTIVITAT'></iframe><br/>

I el resultat seria aquest:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada