dimarts, 7 de desembre del 2010

GIMP.Treballem la imatge.


Abans de començar us deixo un enllaç amb el blog de l'assignatura per tenir clars alguns conceptes bàsics:
http://gestioinformacio.blogspot.com/search/label/imatge

-Què és GIMP?
GIMP és un programari lliure que ens permet retocar imatges, fer composicions i editar les imatges. GIMP és l’acrònim de GNU Image Manipulation Program.

-Què puc fer amb el GIMP?
Amb aquest programa podem dibuixar, pintar, retocar els colors, crear imatges per a pàgines web, posar filtres i efectes...


A continuació us explicaré la pràctica que varem dur a terme aquell dia. Primer de tot ens varem descarregar el GIMP, que el podeu trobar a Softcatalà, però si voleu també podeu descarregar-lo clicant aquí.

Nosaltres treballarem amb un suport com el de la següent imatge. Té dos barres de treball mòbils, que les podem col·locar a on nosaltres ens trobem més còmodes.


Aquesta imatge dels firals de Bellvís és la que utilitzarem per començar a fer funcionar el GIMP.



La varem utilitzar per aprendre a optimitzar el pes de la fotografia. Així doncs varem dur a terme els següents passos: Arxiuà Obrir à imatgeà ESCALAR IMATGE a 800 píxels d’ample ( i per defecte se’ns farà l’altura).


Escalar una imatge ens serveix per poder reduïr la resolució d'aquesta i així poder-les penjar a les webs o als blogs,etc. més ràpidament. Aquest n'és el resultat final després de dur a terme el procediment:


La següent eina que varem usar va ser el cúter per seleccionar una part d'imatge. Aquesta eina funciona d'una forma molt similiar a la del Paint o el Picasa... Després varem tornar a escalar la image però ara a 350 píxels d'amplada. Aquest nés el resultat:


Per a finalitzar la sessió, varem fer un retoc fotogràfic mitjançant la fotografia original així obtindrem un resultat més òptim. Varem eliminar el sabó que hi ha al costat de la dona de la imatge de dalt. Per fer-ho varem utilitzar l'eina de clonat. Varem seleccionar l'eina de clonat i fer "Ctr.+ Clic" per seleccionar la textura i color que volem clonar i després passarem l'eina de clonat per sobre el que volguem fer desaparèixer, en aquest cas clonarem el llençol per a fer desaparèixer el sabó. Aquest n'és el resultat final:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada